Het verpakken en beschermen van producten met krimpfolie: Efficiëntie en veiligheid

Krimpfolie

Krimpfolie wordt in verschillende sectoren gebruikt om producten te beschermen. Daarnaast wordt het ook gebruikt om grote objecten, steigers of constructies te verpakken zodat er water-, stof-, en winddicht gewerkt kan worden. Krimpfolie heeft dus meerdere doeleinden. Waar je het voor gebruikt hangt af van de industrie, het type producten en de vereisten voor veiligheid. Het is belangrijk om de juiste krimpfolie te kiezen om zo je goederen het meest veilig te verpakken. Daarvoor is het goed om te weten hoe krimpfolie werkt. Dit is om te voorkomen dat producten te strak worden verpakt, dit kan zorgen voor schade aan de producten. Hier lees je wat krimpfolie is, en waar het voor wordt gebruikt. 

Wat is krimpfolie

Krimpfolie is een transparant verpakkingsmateriaal. Het wordt gebruikt om producten te omhullen, beschermen en stabiliseren. De naam zegt het al, het folie krimpt. Het folie wordt om het product gewikkeld, en vervolgens strak getrokken door warmte. Dit zorgt ervoor dat producten stevig en beschermd verpakt worden. Vaak wordt het geleverd op rollen. Er zijn speciale machines die warmte genereren om de folie te laten krimpen. Na dit proces zijn de verpakte producten beschermd tegen stof, vuil, vocht, weersomstandigheden en diefstal. Deze folie is er in verschillende soorten “kleuren”. Over het algemeen is het transparant, maar wit is ook veelvoorkomend. Het is ook mogelijk om de folie te laten bedrukken met bijvoorbeeld bedrijfslogo’s, informatie en branding. Dit maakt het makkelijker om de producten snel terug te herkennen!

Waar wordt het voor gebruikt

Er zijn heel veel toepassingen voor krimpfolie. Hier zijn een aantal van de meest voorkomende sectoren:

  • Goederen verpakken: Dit soort folie wordt vaak gebruikt voor het verpakken van individuele of gegroepeerde producten. Deze producten kunnen verschillen van bijvoorbeeld dranken, elektronica, consumentengoederen en voedselproducten.
  • Bescherming: Tijdens het transport van goederen kan het weleens voorkomen dat er schade ontstaat. Wanneer ze zijn ingepakt zal dit risico verlaagt worden, krassen, stof, vocht of andere redenen voor schade zullen veel minder snel gebeuren. 
  • Pallets: Krimpfolie wordt vaak gebruikt om hele pallets met goederen te stabiliseren. Het transport wordt hierdoor vergemakkelijkt, omdat de items tijdens het transport niet verschuiven. Het folie houdt de lading stevig bij elkaar. 
  • Weersomstandigheden: Het folie beschermt producten tegen verschillende weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en wind. 
  • Diefstalpreventie: Het omwikkelen van goederen met de folie zorgt ook voor een bescherming tegen diefstal. Waar de goederen eerst open en zichtbaar stonden, zijn ze nu ingepakt en onherkenbaar. 
  • Promotie: Het transparante folie kan worden bedrukt. Je kan er logo’s of andere informatieve teksten op zetten. Het kan dan dienen als visuele promotie! 
  • Voedselverpakking: In de voedselindustrie is dit type folie niet weg te denken. Producten worden verpakt om te beschermen tegen contaminatie, vochtverlies en bederf.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *