Makelaar Deventer: je partner bij het vinden van de perfecte woning

Makelaar Deventer

Een nieuwe woning kopen is een spannend en leuk proces en een forse investering. Vandaar dat er heel veel mensen een professionele partij inschakelen om hen te helpen bij de koop. Denk bij een professionele partij aan Makelaar Deventer. Wat voor voordelen heeft een aankoopmakelaar en wat gaat een aankoopmakelaar je precies kosten?

 

Wat zijn de voordelen van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar heeft diverse voordelen. Zo neemt een makelaar werk voor je uit handen en is een expert op het gebied van de lokale huizenmarkt. Makelaars zijn niet emotioneel betrokken bij de koop van een huis en daardoor kan de makelaar objectieve meningen geven en advies geven over het te plaatsen bod. Vaak is een makelaar ook een taxateur, zodat hij of zij ook kennis heeft van bouwtechnische zaken. De dagelijkse bezigheid van een makelaar is onderhandelen over de prijs van een woning en daardoor veel behendiger dan jij als leek. De makelaar kan je ook helpen bij administratieve en juridische zaken als het om de aankoop gaat. Denk aan de bepaalde voorwaarden waaronder je de woning koopt en het opstellen van een koopcontract.

 

Hoeveel gaat een aankoopmakelaar je kosten?

De kosten van makelaars verschillen van elkaar. Sommige makelaars werken op basis van courtage. Courtage betekent dat ze een bepaald percentage van de verkoopprijs van je woning vragen. En andere makelaars werken met vaste tarieven. Het is slim om diverse offertes op te vragen bij verschillende makelaars. Zodoende kun je goed vergelijken en kijken welke verschillende tarieven de makelaars vragen. Wat de precieze kosten gaan worden, bepaal je in principe helemaal zelf. Ook is het verstandig om rekening te houden dat makelaarskosten niet fiscaal aftrekbaar zijn.

 

Waar op letten bij het inschakelen van een aankoopmakelaar?

Er spelen natuurlijk meer zaken mee bij het inschakelen van een aankoopmakelaar dan de kosten. Je wilt dat de aankoopmakelaar een mooie woning voor je vindt en je hebt er niets aan als dit niet gebeurt. Bedenk dus goed hoe ervaren de aankoopmakelaar is waar je mee wilt gaan werken. Bekijk op internet recensies van de makelaar, want het wekt meer vertrouwen als andere mensen positief zijn over een makelaar. Ook zegt het iets over de betrouwbaarheid als een makelaar is aangesloten bij een brancheorganisatie zoals bijvoorbeeld de NVM.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *