“Keukentrends: Van tijdloze elegantie tot moderne innovaties”

Keuken

De keuken is een van de ruimtes in huis waar we de meeste tijd doorbrengen. Drie keer per dag staan we er om eten te maken, of zijn we er om gezellig met zijn allen aan tafel te zitten en te kletsen. Deze ruimte in huis kan niet gemist worden! Door het vele gebruik ervan kan het nodig zijn om soms onderhoud te plegen, of zelfs de ruimte te vernieuwen. Er zijn verschillende keukentrends populair, hier zijn een aantal trends die je bij elke keukenboer zal tegenkomen!

Voor welke stijl kun je gaan

Er zijn dus veel keukentrends, dat maakt de keuze niet altijd makkelijk. Wat een fijne bijkomstigheid is van de vele keuzes is dat er altijd een stijl te vinden is die bij jou past. Hier kun je vast een aantal trends lezen waardoor je misschien al een beetje een richting zal krijgen van welke trend bij jou past! 

  • Modern. De strakke lijnen, neutrale kleuren, het gebruik van hoogwaardige materialen en de prachtige combinaties hiermee hebben ervoor gezorgd dat veel mensen kiezen voor deze stijl. Je vindt ze terug in veel nieuwbouwwoningen, of in huizen die gerenoveerd worden. De stijl is namelijk toe te passen en te combineren met veel andere stijlen in huis. 
  • Landelijk. Dit is een stijl die ook vaak voorkomt in huizen. Het heeft namelijk een rustieke en gezellige uitstraling. Dit komt door het gebruik van hout, natuurlijke elementen en een mix van vintage en modern. 
  • Industrieel. Een stijl die geïnspireerd is op fabrieken. Klinkt niet heel elegant, maar is het wel. De ruwe materialen, metalen accenten en de onafgewerkte uitstraling zorgen voor een combinatie waarvan veel huishoudens het graag in huis nemen. 
  • Scandinavisch. Net als een moderne stijl keuken heeft een Scandinavische stijl het minimalisme als uitgangspunt. De eenvoud en functionaliteit in de keuken staan bovenaan het lijstje, en er staat liever wat minder in de keuken dan dat er rommel kan ontstaan. De lichte kleuren en natuurlijke materialen stralen een soort rust uit, wat veel mensen doet overhalen om te gaan voor een Scandinavische stijl. 

Moderne innovaties

Een keuken is de place to be voor keukentafelgesprekken en natuurlijk voor het bereiden van eindeloze lekkere maaltijden. Deze ruimte wordt steeds meer aangevuld met innovaties. Zo worden er steeds meer slimme apparaten geplaatst. Hierbij kan je denken aan koelkasten, ovens en zelfs kranen met ingebouwde technologie. Sommige apparaten kan je met je smartphone bedienen! Koelkasten kunnen camera’s hebben waarmee je binnen in de koelkast kan kijken, om te zien wat er staat, zonder dat je de koelkast open hoeft te doen. Ideaal voor het bijhouden van je boodschappenlijstje! Ingebouwde koffiemachines zijn heel populair. Met één druk op de knop komt jouw favoriete koffie uit de machine, zonder dat je aanrecht vol staat met apparaten en de benodigdheden voor koffie. 

Zo zijn er steeds meer slimme innovaties te vinden, die het leven in de keuken makkelijker zouden moeten maken. 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *