De voordelen van een goederenlift: efficiëntie en kostenbesparingen

Goederenlift

Je kunt verschillende voordelen verzinnen bij het gebruik van een goederenlift. Wil je regelmatig diverse goederen verplaatsen tussen verdiepingen? Dan is een goederenlift een uitstekende oplossing. Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar voor het verplaatsen van goederen tussen verdiepingen. Een aantal voordelen van een goederenlift.

 

Een lange levensduur

Bij regelmatig onderhoud kan de levensduur van een goederenlift maar liefst 25 jaar zijn. Het is dus een duurzame investering. Ook kun je bij de meeste goederenliften genieten van een garantieperiode van een aantal jaar. De eenmalige investering verdient zich zonder moeite op de lange termijn terug met het behoud van de veiligheid van het personeel.

 

Het eenvoudig bedienen

De meeste goederenliften van tegenwoordig zijn uitgerust met een moderne PLC besturing. Een centrale computer regelt de beweging van de goederenlift door gebruik te maken van sensoren. Zodoende hoeft de gebruiker van de lift niet na te denken en alleen de knop in te drukken van de gewenste verdieping en de deuren te sluiten. De rest regelt de goederenlift.

 

Er is overal een oplossing voor

Een lift kan geleverd worden in verschillende samenstellingen. Iedere last kan daardoor op een goede wijze verplaatst worden. Op basis van de wensen en eisen van de klant, de beschikbare ruimte en het benodigde vermogen kan er letterlijk bijna alles gerealiseerd worden. Zo hoeft er geen grote verbouwing plaats te vinden om de goederenlift te kunnen plaatsen.

 

Het draagvermogen van een goederenlift

Wil je lichte goederen verplaatsen en heb je een capaciteit nodig van bijvoorbeeld 300 kg? Dat is met een goederenlift geen probleem. Ook zijn er goederenlift oplossingen van maar liefst 5.000 kg. Je weet met een goederenlift dat je goederen op een veilige en nette manier verplaatst kunnen worden.

 

Veiligheid is het belangrijkst

Wanneer je goederen gaat verplaatsen, dan is de veiligheid ontzettend belangrijk. Een goederenlift is de ideale oplossing. De lift is helemaal gesloten en wordt uitgevoerd in een cabine. Zo is deze automatisering veilig voor je personeel, omdat er geen goederen of onderdelen naar beneden kunnen vallen. En veel goederenlift zijn uitgerust met sensoren. Het voordeel van sensoren is dat het je personeel bescherming biedt tegen ongevallen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *