“Het belang van ISO 9001-training: Begrip, implementatie en continue verbetering van kwaliteitsprocessen”

ISO-9001-training-online

ISO 9001 staat bekend als de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Het houdt in dat je als bedrijf bezig bent met continue verbetering. Hiervoor kun je een training volgen, dit is de ISO 9001 training online. Na deze training kan worden aangetoond dat je bezig bent met het behalen van de hoogst haalbare kwaliteit mogelijk, en dat je je hier als bedrijf continu mee bezig houdt. Het doel van de certificering is om de kwaliteit van processen, producten en diensten te verbeteren en de klanttevredenheid te vergroten. Je leest hier alles over het behalen van dit certificaat en welk soort bedrijven zich hiermee bezighouden. 

Het behalen van een ISO 9001 training online

Een ISO 9001 training online kan worden behaald wanneer een organisatie heeft aangetoond dat ze voldoen aan de norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Om dit te kunnen behalen moeten er een aantal algemene stappen genomen worden. 

  • Zo moet je bepalen waarom je als organisatie de certificering wilt behalen. Redenen kunnen zijn van het verbeteren van klanttevredenheid tot het laten zien van je toewijding aan kwaliteitsmanagement. 
  • Hoe meer mensen er betrokken zijn bij het certificeringsproces, hoe beter. Het is vooral positief wanneer ook het hogere management hieraan mee werkt. 
  • Het is fijn wanneer je een team samenstelt die verantwoordelijk is voor de implementatie en de voorbereiding. Zo weet je op wie je kan terugvallen, en wie er precies bezig zijn met het kwaliteitsmanagementsysteem. 
  • Zorg ervoor dat je weet welke activiteiten en processen binnen de organisatie worden gedekt door het kwaliteitsmanagementsysteem. 
  • Zodra je begint met het ontwikkelen van het systeem moet er goed worden bijgehouden wat er gebeurt. Creëer, documenteer en implementeer daarom processen en procedures die voldoen aan de eisen van de ISO 9001-norm. 
  • Je kan een nieuw systeem implementeren, maar als niemand hier wat van weet zorgt dit voor onrust en onbegrip. Zorg daarom dat medewerkers op de hoogte zijn van de nieuwe processen en dat ze begrijpen hoe ze moeten bijdragen aan het nieuwe kwaliteitsmanagementsysteem.
  • Houd regelmatig controles, en corrigeer waar nodig. Alles moet wel voldoen en functioneren, wanneer dit niet het geval is moet het worden aangepast en verbeterd net zo lang tot het wel werkt. 

Welke bedrijven

Deze ISO 9001 training online is waardevol voor een breed scala aan bedrijven en organisaties. Het maakt niet uit hoe groot of klein ze zijn, welke sector of branche ze hebben. Organisaties in de dienstverlening maken veel gebruik van deze certificering. Bijvoorbeeld banken, hotels, ziekenhuis en verzekeraars kunnen dit certificaat behalen om de kwaliteit van hun dienstverlening te waarborgen. Maar ook in de IT en software branche is de ISO 9001 certificering onmisbaar. Zij gebruiken het om kwaliteitsnormen te implementeren. Scholen, universiteiten en opleidingsinstellingen gebruiken de ISO 9001 certificering om ons te verzekeren van hun kwaliteit van onderwijs en administratieve processen. Ondanks dat de organisaties dus enorm kunnen verschillen van elkaar, hebben ze één ding gemeen: het willen behalen van de hoogst haalbare kwaliteit.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *