#

Wat doet een weddingplanner naast het plannen van bruiloften?

Wat doet een weddingplanner naast het plannen van bruiloften?

Veel mensen denken dat wanneer men weddingplanner zegt, dit betekent dat de planner de bruiloft zal plannen en leiden, maar de waarheid is dat dit niet altijd waar is. Hoewel weddingplanners meestal wel onder de categorie event managers vallen, staan zij toch echt los van de rest: zij coördineren meestal alleen bruiloften en recepties. Andere event managers kunnen toezicht houden op een hele reeks andere gelegenheden.

Een weddingplanner zorgt ervoor dat alles ruim voor de grote dag geregeld is. Dit houdt in dat hij contact opneemt met leveranciers, cateraars, bloemisten, fotografen, limousinebedrijven, videografen, smokingverhuurders, personal trainers, muzikanten, tamboerijnen, tiaras voor de bruidsjonkers, togas en zelfs specifieke bloemsoorten voor de bruid en de bruidegom. In de meeste gevallen heeft een weddingplanner een grondige kennis en expertise van de verschillende leveranciers en evenementen waarmee hij of zij werkt en dit is de reden waarom een bruid en bruidegom altijd een weddingplanner zouden moeten gebruiken.

De kosten voor het inhuren van een evenementenplanner hangen af van hoe uitgebreid de planning is en hoeveel leveranciers erbij betrokken zullen zijn. Enkele van de meest voorkomende kosten voor het inhuren van een weddingplanner zijn de locatiekosten, de contractkosten van de leverancier en de huur van de receptiezaal. De locatievergoeding dekt de kosten van het huren van een speciale ruimte voor de bruiloft, die gemakkelijk in de honderden dollars kan lopen. En terwijl een receptiezaal vergoeding de kosten dekt van het huren van een zaal voor alle gasten, het omvat ook alle audio-visuele, DJ, en verlichting die nodig kunnen zijn om het evenement een groot succes te maken.